Werking

Lucht is dan wel onzichtbaar, maar je voelt het zeker! Sterker nog, het heeft grote invloed op het welzijn van mensen. Bij het verzorgen van een comfortabel en gezond binnenklimaat speelt lucht de belangrijkste rol. Deze toevoerlucht dient vers te zijn en de juiste temperatuur te hebben.
Goede luchtkwaliteit zorgt voor een behaaglijk gevoel, komt de gezondheid ten goede, geeft meer energie en zorgt voor betere prestaties. Fairtype is in staat het gehele jaar door een passend binnenklimaat te realiseren, in welke ruimte dan ook.

Het Fairtype klimatiseringssysteem werkt met een zeer hoog rendement. In de winterperiode wordt met een rendement tot 93% de toevoerlucht opgewarmd met de warmte uit de retourlucht. In de zomerperiode wordt de toevoerlucht afgekoeld met de verdampingskracht van water in de retourlucht. Dit gebeurt met een rendement tot maar liefst 100%.
In het voor- en najaar wordt er middels de bypass rechtstreeks gebruik gemaakt van het ventilerend vermogen van de buitenlucht. De vraaggestuurde regeling van Fairtype zorgt het gehele jaar dat er op de meeste efficie╠łnte manier geklimatiseerd wordt. Het fairtype behaalt hiermee op natuurlijke wijze het hoogst mogelijke totaalrendement in de markt!